Ana içeriğe atla

barış akarsu


barış akarsu


Hatice hanım ve Selahattin beyin 29 haziran 1979 da zonguldakta bir erkek bebekleri oldu. 1979 yılı barış yılı ilan edilmişti ve bebeklerine barış ismini koydular. 1982 yılında doğan kız kardeşi nesrin ile aile amasrada yaşamlarına devam etti. Amasrada denizle haşır neşir büyüyen ve okul yıllarınıda amasrada geçiren barış akarsu için deniz ve kumsallar her zaman çok önemli oldu. Flüt çalarak başladığı müzik sevgisi mızıka ve kumsallarda çalınan gitar ile devam etti. Karadeniz Ereğlisinde, antalyada, ankarada zaman zaman amatörlük, zaman zaman müzisyenlik yapıp yaşam kavgası verirken tvlerde gördüğü akademi türkiye yaroşmasına birazda arkadaşlarının ısrarıyla son gün katılmaya karar verdi. Yaroşmalara karşı olduğunu her zaman belirtsede yaşamada verilecek eğitim, katılmaya karar vermesindeki en büyük etken oldu. Türkiyenin en çok sevdiği barış akarsu 2004 temmuzda yarışmayıda birincilikle bitirdi ve istanbula yerleşti.

Yarışmadan sonra 14 ocak 2005 tarihinde prdöktörlüğünü Serdar Öztop`un yaptığı ve Seyhan Müzik etiketiyle piyasaya çıkardığı \"Islak Islak\" albümüyle müzik dünyasına profesyonel bir giriş yaptı. Islak Islak albümündeki ıslak ıslak, kimdir o, amasra, mavi parçalarına klip çekildi ve klipler çeşitli tv kanallarında yayınlanmaya devam ediyor. 17 Ağustos 2006 tarihinde Ayhan Orhuntaş ve Ergin Altınel prodüktörlüğünde gerçekleştirilen ikinci albümü \"Düşmeden bulutlara koşmam gerek\" Seyhan Müzik etiketiyle piyasaya çıktı. 10 yeni ve 1 coverden oluşan albümde söz ve bestesi BARIŞ AKARSU`ya ait \"Yeter be\" ve \"Ben\" adlı iki eserde bulunmaktadır. İkinci albümünden; Vurdum en dibe kadar, Yaz demedim parçalarına klip çekildi ve yayınlanmaya devam ediyor.

Müzik dışında projelerede imza atan BARIŞ AKARSU Star TV de yayınlanan YALANCI YARİM dizisinin başrolünde oyuncu kimliğiyle evlerimize konuk olmaya devam etmektedir.

Yarışmadan itibaren oluşan ve BAG (Barış`ı anlayanlar grubu) adını alan fan grubunu büyük sevgi dolu ailem diye tanımlayan BARIŞ AKARSU USDER tarafından sosyal kalkınma ve dayanışmaya verdikleri öneme göre verdikleri ödüllerde ROCK dalında en iyi şarkıcı, FUTURE dergisi yılın en sevilen rock sanatçısı ödülünü, CEM KARACA özel ödülünü aldı.

Barış Akarsu Resmi Internet sitesi www.baris-akarsu.com dur.

----------------------------------------------

Barış Akarsu (d. 29 Haziran 1979, Zonguldak – ö. 4 Temmuz 2007, Bodrum), rock müzik şarkıcısı, TV dizisi oyuncusu.

İlk, orta ve lise öğrenimini Amasra'da tamamladı. Lise öğrenimini sürdürürken Amasra Yelken Kulübü'nde profesyonel olarak yelken sporu ile ilgilenmeye başladı.

Müziğe ilgisi küçük yaşlarda başladı. İlkokuldayken elinde blok flüt sokaklarda dolaştığını söyler. Ama müzikle asıl tanışması Amasra'ya gelen müzisyenlerden etkilenerek çalmayı öğrendiği klavye, gitar ve mızıka ile olmuştur. Barış Akarsu, o dönemlerde dinlemeye başladığı 1970 ve 1980'lerin rock, hard rock ve heavy metal grup ve sanatçılarından etkilendi.

Antalya'da animatör ve müzisyen olarak çalıştı. Daha sonra Karadeniz Ereğlisi'ne gelerek dört yıl boyunca çeşitli barlarda, yerel televizyon ve radyolarda programlar yaptı. Bu dönemde Akademi Türkiye yarışmasına katıldı ve 2004 Temmuz ayında yarışmayı birinci olarak tamamladı. Yarışmadan hemen sonra İstanbul'a yerleşti ve müzik çalışmalarına burada devam etti. Akademi Türkiye Yarışması'ndan sonra Türkiye'nin değişik yerlerinde sayısı 100'ü geçen konserler verdi.

14 Ocak 2005'te Seyhan Müzik'ten Serdar Öztop'un prodüktörlüğü ile yaptığı ilk albümü Islak Islak'ı piyasaya çıkardı. Bu albümden aynı yıl içerisinde "Islak Islak", "Kimdir O" ve "Amasra" parçalarına klip çekti. 3 Ağustos 2006'da ikinci albümü olan Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gerek'i piyasaya çıkardı.

2006 yılında televizyonlarda yayımlanmaya başlanan Yalancı Yarim dizisinde başrollerden birini üstlendi.

Barış Akarsu, yirmi sekizinci doğum günü olan 29 Haziran 2007 Cuma akşamı saat 22:30 civarında, Muğla ilinin Bodrum ilçesine 5 kilometre mesafede olan Torba Kavşağı'nda bir trafik kazası geçirdi. Barış Akarsu'nun içinde bulunduğu otomobili Zeynep Koçak (24)'ın kullandığı açıklandı. Otomobilde bulunan Nalan Kahraman (37) olay yerinde öldü. Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırılan Barış Akarsu ise, beş günlük yoğun bakımın ardından 4 Temmuz 2007 Çarşamba günü saat 20:10 sularında hayatını kaybetti ancak ölümü 23:10 da açıklandı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yusuf Ziya Arpacık

Yusuf Ziya Arpacık 1 Mayıs 1958 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Çocukluk yılları zor tabiat şartlarıyla mücadele içerisinde geçti. Gençlik döneminde ise, 1980 öncesinde fırtınalı savaş günlerinin tam orta yerinde bulmuştu kendisini. İstanbul Üniversitesinde Tarih ilmi tahsil ederken 13 Şubat 1978 de hapse düştü. Sürgünden sürgüne yollandığı zindanlardan defalarca kaçmaya teşebbüs etmesine rağmen, Sağmalcılar ve Yozgat cezaevinden olmak üzere iki sefer firara muvaffak oldu… Tamamı yaklaşık on yıl olan hapis hayatının beş yılını hücrelerde geçirmek zorunda bırakılmış, kitaplar vasıtası ile ve kendi kendine yabancı dil öğrenirken, cezaevlerindeki ecnebi tutuklularla da bu lisanların pratiğini yapabilmiştir.. Hapishaneden çıkınca da ‘nerede kalmıştık?’ diyerek dış dünyada ki mücadelesine kaldığı yerden tekrar başlayıp, 1992 yılında Karabağ savaşında kardeşlerine yardım için Kafkaslara koşmuş ve devamı itibarı ile bir çok ülkede Türk düşmanlarına karşı ‘fiziki etkinlikler’ organize etmiş

arkası gelmez dertlerimin

arkası gelmez dertlerimin G                                     D   ) Arkasi gelmez dertlerimin biktim illallah ) 2 Em            Bm              C          Bm  ) Biri biterken öteki de baslar vermesin Allah ) 2    ( Bm                         C           Bm  )    ( Böyle gelmis böyle gidecek korkarim vallah ) 2 A (    ( Em         Bm         C        Bm  )    ( Yok mu çaresi dostlar fesüpanallah ) 2 G                              D   ) Alemin keyfi yerinde yine masallah ) 2 Em              Bm          C          Bm  ) Bize de bir gün kader güler güler insallah ) 2

Araba Markaları ve Üreticileri

Alfa Romeo Hikaye, geçen her Alfa Romeo'nun önünde şapka çıkartan Henry Ford'tan başlayıp Alfaları geçtiği yarışlarda Enzo Ferrari'nin bir çocuk gibi ağlamasına kadar uzanır. Motorl.. http://www.alfaromeo.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri Audi Audi, ayrıcalıklı otomobiller -teknolojik mükemmellikle donatılmış, güzel, sofistikte makineler- üreten bir firma. Bizim başarımız, müşterilerimizin isteklerini, yaptığım.. http://www.audi.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri BMC  Türkiye'nin en büyük ticari araç üreticilerinden BMC, 1964 yılında İzmir'de kuruldu. İlk yıllarda Austin ve Morris markalı ticari araçları üretti. Kamyon, kamyonet, trak.. http://www.bmc.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri BMW Hedeflerini gerçekleştirmek için otomotiv endüstrisinde eşi olmayan gücünü verimli bir şekilde kullanan BMW Group, araştırma ve geliştirmeden satış ve pazarlamaya kadar t.. http://www.bmw.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri Bugatti