Ana içeriğe atla

serdar ortaç

serdar ortaç


BİOGRAFİ
16 Şubat 1970 tarihinde İstanbul’da doğdu.
Ilk öğretiminii Kocamustafapasa'da ve ortaokul öğretimini Suadiye Lisesi'nde tamamladı.
Haydarpaşa Meslek Lisesinde torna-tesviye bölümünde liseyi bitirdi.

Yüksek öğretimine Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümünde başladı.
Fakat tahsilini tamamlamadan üniversiteden ayrıldı.

1993 senesinde istanbulda özel radyolarda program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı.
Programlarını dinleyen bir plak yapımcısı tarafından Raks müzik şirketi ile anlaşma yapması teklif edildi.
Böylelikle o gune kadar yazdıgı şarkılarını, kendi sesi ile seslendirme şansını yakaldı ve ilk albümünü yaptı.
1994 yılında ilk albümü "Aşk İçin-Karabiberim" ile muzik dunyasına merhaba dedi.
1996'da ikinci albümü olan Yaz yağmuru'nu yaptı.Bu albümün tamamını ispanyolca seslendirerek Meksikada bir albüm yaptı.Daha sonra Türkiye'de de bu albümü , ispanyolca bir single olarak hazırladı.
3. Albümü olan GECELERIN ADAMI, 1998 senesinde piyasaya çıktı.
4. Albüm calısması BILSEMKI 2000 senesinde çıktı.
5. Albümü OKYANUS oldu.2002 senesinde piyasaya çıktı.
6. Albüm BENİ UNUT/ÇAKRA 2004 senesinde satışa sunuldu.

Ödülleri :

1994 Kral tv Video Müzik Ödülleri - En iyi çıkış yapan sanatçı

1997 Milliyet Yılın En Sevilen Şarkısı - Padişah

1999 Hürriyet Altın Kelebek - Yılın en başarılı sanatçısı.

2000 Kral tv Video Müzik Ödülleri - Pop Müzik en iyi erkek sanatçı

2003 Radyo ve TV Oscarları - En iyi Show Programı : Serdar Ortaç'la Hep Beraber

-------------------------------------------------------

Serdar Ortaç, 16 Şubat 1970 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlk öğrenimini Kocamustafapaşa'da ve ortaokul eğitimini Suadiye Lisesi'nde tamamladı. Haydarpaşa Meslek Lisesinde torna-tesviye bölümünde okudu.

Liseyi bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandı. Bilkent Üniversitesi'ndeki tahsilini tamamlamadan üniversiteden ayrıldı.

Bir sene kadar İstanbul'da özel radyolardan birinde program yapımcısı ve sunucu olarak çalıştı. Radyo programlarını dinleyen bir plak yapımcısı tarafından dönemin en büyük plak şirketlerinden biri olan RAKS ile anlaşma yapması teklif edildi. Böylelikle o güne kadar yazdığı şarkılarını, kendi sesi ile seslendirme şansını yakaladı ve ilk albümünü yaptı.

1994 yılında ilk albümü "Aşk İçin" müzik dünyasına merhaba dedi. 'Kara Biberim' şarkısına çekilen video klip televizyonlarda en fazla gösterilen klipler arasındaydı.

1996'da ikinci albümü olan "Yaz Yağmuru"nu yaptı. Albümün açılış parçası olan "Ben Adam Olmam"ın İspanyolca versiyonu "Loco Para Amar" Meksika radyolarında da çalındı. 3. Albümü olan "Gecelerin Adamı", 1998 senesinde çıktı.

1999 yılında 4. albümü "Bilsem ki" yayınlandı. Albümde yer alan Asrın Hatası adlı şarkı o sene tüm gece klüplerinde, barlarda ve radyolarda en fazla çalınan şarkılardan biriydi. Şarkıyı seslendirmeyen hemen hemen hiç şarkıcı kalmadığı söylenebilir.

2001 yılında daha önce başka sanatçıların albümleri için gerçekleştirdiği çalışmalarını 'Sahibinin Sesi' albümde topladı ve 5. albümü için yeniden stüdyoya girdi. Daha önce Sibel Can'ın seslendirdiği "Padişah" koca bir sene boyunca yılın en sevilen şarkısı oldu. Bu bestesi ile MİLLİYET yılın şarkısı ödüllerini aldı.

6. Albümü "Okyanus" 2002 senesinde çıktı. Geceleri Yakıp, Je t'aime, Kabahat gibi şarkıları yine en gözde mekanların favori şarkı listelerinde yer aldı.

7. albümü olan "Çakra"yı 2004 yılında sevenleriyle buluşturan Serdar Ortaç, bu albümle 807 bin üzerinde satış rakamı yakalayarak, 2005 MÜYAP Müzik Ödülleri töreninde En Çok Albüm Satan Sanatçı ödülüne layık görüldü.

2005'in ilk haftasında 'Bu Şarkılar Kimin İçin' adlı Mavi Ağaç Yayıncılık'tan yayımlanan ilk kitabıyla hayranlarının karşısına çıkan Serdar Ortaç, yine aynı yıl Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde hem 'En Çok Albüm Satan Sanatçı' hem de 'En İyi Pop Erkek Sanatçı' kategorilerinde iki ödüle birden layık görüldü.

Serdar Ortaç, 'Beste Fabrikası' olarak anılmakta, yazdığı ve bestelediği şarkılar her zaman en sevilen şarkılar arasında yer almaktadır...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yusuf Ziya Arpacık

Yusuf Ziya Arpacık 1 Mayıs 1958 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Çocukluk yılları zor tabiat şartlarıyla mücadele içerisinde geçti. Gençlik döneminde ise, 1980 öncesinde fırtınalı savaş günlerinin tam orta yerinde bulmuştu kendisini. İstanbul Üniversitesinde Tarih ilmi tahsil ederken 13 Şubat 1978 de hapse düştü. Sürgünden sürgüne yollandığı zindanlardan defalarca kaçmaya teşebbüs etmesine rağmen, Sağmalcılar ve Yozgat cezaevinden olmak üzere iki sefer firara muvaffak oldu… Tamamı yaklaşık on yıl olan hapis hayatının beş yılını hücrelerde geçirmek zorunda bırakılmış, kitaplar vasıtası ile ve kendi kendine yabancı dil öğrenirken, cezaevlerindeki ecnebi tutuklularla da bu lisanların pratiğini yapabilmiştir.. Hapishaneden çıkınca da ‘nerede kalmıştık?’ diyerek dış dünyada ki mücadelesine kaldığı yerden tekrar başlayıp, 1992 yılında Karabağ savaşında kardeşlerine yardım için Kafkaslara koşmuş ve devamı itibarı ile bir çok ülkede Türk düşmanlarına karşı ‘fiziki etkinlikler’ organize etmiş

arkası gelmez dertlerimin

arkası gelmez dertlerimin G                                     D   ) Arkasi gelmez dertlerimin biktim illallah ) 2 Em            Bm              C          Bm  ) Biri biterken öteki de baslar vermesin Allah ) 2    ( Bm                         C           Bm  )    ( Böyle gelmis böyle gidecek korkarim vallah ) 2 A (    ( Em         Bm         C        Bm  )    ( Yok mu çaresi dostlar fesüpanallah ) 2 G                              D   ) Alemin keyfi yerinde yine masallah ) 2 Em              Bm          C          Bm  ) Bize de bir gün kader güler güler insallah ) 2

Araba Markaları ve Üreticileri

Alfa Romeo Hikaye, geçen her Alfa Romeo'nun önünde şapka çıkartan Henry Ford'tan başlayıp Alfaları geçtiği yarışlarda Enzo Ferrari'nin bir çocuk gibi ağlamasına kadar uzanır. Motorl.. http://www.alfaromeo.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri Audi Audi, ayrıcalıklı otomobiller -teknolojik mükemmellikle donatılmış, güzel, sofistikte makineler- üreten bir firma. Bizim başarımız, müşterilerimizin isteklerini, yaptığım.. http://www.audi.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri BMC  Türkiye'nin en büyük ticari araç üreticilerinden BMC, 1964 yılında İzmir'de kuruldu. İlk yıllarda Austin ve Morris markalı ticari araçları üretti. Kamyon, kamyonet, trak.. http://www.bmc.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri BMW Hedeflerini gerçekleştirmek için otomotiv endüstrisinde eşi olmayan gücünü verimli bir şekilde kullanan BMW Group, araştırma ve geliştirmeden satış ve pazarlamaya kadar t.. http://www.bmw.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri Bugatti