Ana içeriğe atla

AeroCool'un ergonomi/performans canavarı dev kasası Strike-X ST'yi inceliyoruz.


AeroCool'un ergonomi/performans canavarı dev kasası Strike-X ST'yi inceliyoruz.
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Ürün Özellikleri
  • Firma: Akortek
  • Marka: AeroCool
  • Model: Strike-X ST
  • Fiyat: 231.5 $ / 1100 watt güç kaynaklı 386.5 $
  • Standart: Big Tower
  • Materyal: 0.8 SECC çelik
  • Kasa ölçüleri: 635 x 230 x 700 mm
  • Ağırlık: 14.5 kg
  • Renk: Siyah
  • Giriş / Çıkış paneli: 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, kulaklık çıkış, mikrofon giriş
  • Sürücü yuvaları: 4 x 5.25", 10 x 3.5" (veya 2.5")
  • Anakart form faktörü: Micro ATX, ATX, E-ATX, XL-ATX, HPTX
  • Soğutma: Arka panel 1 x 140 mm, ön panel 1 x 200 mm, tavan 1 x 200 mm fan – ön Panel (opsiyonel) 2 x 120 mm veya 2 x 140 mm, tavan (opsiyonel) 3 x 120 mm veya 3 x 140 cm veya 2 x 200 mm,  taban (opsiyonel) 3 x 120 mm veya 3 x 140 mm veya 2 x 200 mm, sağ yan panel (opsiyonel) 1 x 90 mm veya 1 x 120 mm, sol yan panel (opsiyonel) 9 x 120 mm veya 1 x 200 mm, arka panel (opsiyonel) 1 x 120 mm,
  • Güç Kaynağı: 1100 Watt
AeroCool'un Haziran başında Computex'te tanıttığı Strike-X ST, 635 x 230 x 700 mm ölçülerinde bir Big Tower. Firmanın kendine has tasarım çizgilerini taşıyan kasa, dış görünüm olarak oldukça agresif hatlara sahip. Toplam 14 adet sürücü yuvası ve EATX desteği ile server sistemler ve üst-uç oyun sistemleri için tasarlanan Strike-X, fan kontrolcü, disk istasyonu, çift güç kaynağı yuvası ve ilerleyen sayfalarda okuyacağınız pek çok yenilikçi ergonomik detaylar içeriyor.
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Strike-X'in kaliteli plastikten imal edilen ön panelin dış tasarımı, AeroCool'un her yıl piyasaya sürdüğü Big Tower'larından (BX-500, Xpredator) oldukça farklı/sert hatlara sahip:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Panelin üst kısmında 4 adet 5.25" yuva kapağı yer alıyor. Açma/kapama ve reset butonları sürücü kapakların sağına yerleştirilmiş:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Alt kısımda ise dışa doğru çıkıntı yapan ve kasanın en görsel bölümü olan olan yapı, aslında bir fan yuvası. AeroCool tasarımcıları burası için hayli uğraşmış ama sonuç gerçekten güzel görünüyor:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Yerinden kolaylıkla çıkartılabilen/takılabilen bir toz filtresi ile korunan yuvanın hemen arkasında 200 mm'lik bir fan yer alıyor:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Sol yan panel üzerinde, panelin yarısını kaplayan geniş bir havalandırma ızgarası mevcut. Izgara üzerine opsiyonel olarak 9 adet 120 mm'lik fan takabilirsiniz:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Izgara üzerine fan monte etmek için kullanılan lastik yuvalar, fanların çalışırken ürettiği titreşimleri engelliyor:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Sağ yan panele, sistem montajından sonra işlemcinin tam altına gelecek şekilde açılmış opsiyonel bir fan yuvası açılmış. Buraya 1 x 90 veya 1 x 120 mm'lik fanlardan birini monte edebilirsiniz:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Arka panelde neredeyse hiç boş yer görünmüyor:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Panelin üst bölümündeki 4 adet vidayla gövdeye sabitlenen kapak, kapak olarak kullanıldığı zaman üzerine 120 mm'lik fan monte ediliyor. Ancak güç kaynağınızı tabana değilde buraya monte etmeyi düşünürseniz kapağı çıkartıyorsunuz. Kapağın hemen yanında 2 adet su soğutma sistemleri için kullanılan hortum giriş/çıkış yuvası ve altında 140 mm'lik bir fan yuvası var:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Alt kısımda yer alan kart montaj yuvasına, anakartınız izin veriyorsa 10 adet kart takabiliyorsunuz. Yuvanın hemen yanında yine su soğutma sistemlerinde kullanılan 5 adet hortum giriş/çıkış yuvası ve bunun altında ise ikinci güç kaynağı yuvası yer alıyor:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Tavan, kasanın ön paneli gibi oldukça görsel. Orta kısımda yer alan metal ızgara, hemen altına takılan fan/fanların kasa dışından hava almasını sağlıyor. Arka tarafta kalan plastik ızgara temel olarak güç kaynağının fanı için tasarlanmış. Ancak buraya farklı ebatlarda fanlar monte edebilirsiniz. Detaylar İç Yapı bölümünde:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Giriş/çıkış panelinde ise 2 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, kulaklık çıkış, mikrofon giriş soketleri bulunuyor. Hemen üzerindeki 3 adet çevirmeli düğme, kasa içine yerleştirilen 3 adet güç dağıtıcı devre kartına bağlı. Bu sistem sayesinde kasaya monte edilen toplam 18 fanın devri manuel olarak ayarlanabiliyor. Düğmelerin üzerinde, ilk bakışta küçük bir estetik detay gibi duran dikdörtgen yapı, 2.5" veya 3.5"lik sabit sürcülerin takıldığı dahili disk istasyonun kapağı. Kontrol panelinin sağına ve soluna yerleştirilen ve fotoğrafta görülen beyaz renkteki uzun plastikler, sistem çalışmaya başladığında kırmızı LED'lerle aydınlatılıyor:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Tabanda, kasanın zemin üzerinde tutunmasını sağlayan titreşim önleyici taşıyıcı lastik takviyeli ayaklar kullanılmış. Montaj bölümünde değineceğiz: buraya 4 adet teker taktıktan sonra kasanın üzerine binerek asfalt üzerinde hız denemeleri yapmanız imkanlar dahilinde. Geniş havalandırma ızgarası, güç kaynağının fanının, havayı nispeten daha sıcak olan kasa içerisinden değil kasa dışından almasını sağlıyor. Eğer güç kaynağını tabana yerleştirmeyi düşünmüyorsanız ızgara üzerine 3 x 120mm veya 3 x 140 mm veya 2 x 200 mm'lik fan gruplarından birini monte edebilirsiniz:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Tabana yerleştirilen toz filtresinin temizlik amacıyla çıkartılıp yerine tekrar takılması son derece kolay:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Ebatlar olarak 635 mm yüksekliğe sahip Strike-X, bizim büyük sandığımız AeroCool Xpredator'den 35 mm daha yüksek:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Derinlik ölçüsü olarak da Strike-X, Xpredator'dan 145 mm fazlasına sahip:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Kasanın siyah mat boyası, hafif pürüzlü bir yüzeye sahip:
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
Kasanın dış tasarımı konusunda fikir verebilecek bir çalışma:
Kutu İçeriği
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi
AeroCool Strike-X ST'nin kutu içeriğinde şunlar bulunuyor:
  • Kullanım kılavuzu
  • 4 adet tekerlekli ayak
  • Montaj için gerekli vida grubu
AeroCool Strike X ST Kasa İncelemesi img 4073 600

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

arkası gelmez dertlerimin

arkası gelmez dertlerimin G                                     D   ) Arkasi gelmez dertlerimin biktim illallah ) 2 Em            Bm              C          Bm  ) Biri biterken öteki de baslar vermesin Allah ) 2    ( Bm                         C           Bm  )    ( Böyle gelmis böyle gidecek korkarim vallah ) 2 A (    ( Em         Bm         C        Bm  )    ( Yok mu çaresi dostlar fesüpanallah ) 2 G                              D   ) Alemin keyfi yerinde yine masallah ) 2 Em              Bm          C          Bm  ) Bize de bir gün kader güler güler insallah ) 2

ığdır | otel,hotel,seyehat,turizm,turkey,belediyesi,resimleri,ilçeleri

ığdır | otel,hotel,seyehat,turizm,turkey,belediyesi,resimleri,ilçeleri GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 3.539 km² Nüfus: 142.601 (1990) İl Trafik No: 76 Türkiye'nin doğu sınırında yer alan Iğdır, efsanevi Ağrı Dağı ile görülmesi gereken bir ildir. İLÇELER: Iğdır (merkez), Aralık, Karakoyunlu, Tuzluca. Tuzluca: İl merkezine uzaklığı 39 km.dir. Tuz Dağı'nda bulunan su göletleri astım hastalığına iyi gelmektedir. NASIL GİDİLİR? Karayolu :Çevre il, ilçe ve komşu ülkeler ile bağlantısı sadece karayoluyla sağlanmaktadır. Havayolu : Uçakla Kars Havaalanına oradan da Iğdır'a karayoluyla ulaşılır GEZİLECEK YERLER Soykırım Anıtı: Baharlı Mahallesi Çevre Yolu Kavşağı'ndadır. Ziyaret Saatleri: 07:30 - 14:15 Ağrı Dağı: Türkiye'nin en yüksek dağı olup, İran ile Iğdır arasında sınır teşkil etmektedir. Yüksekliği 5165 metredir. Eski bir volkanik dağdır. Harmandöven Kervansarayı: Eski ipek yolu Batum Tebriz Kervanyolu güzergahında, Selçuklular Dönemi'nde Sürmari Emiri Şerafettin Ejder

Yusuf Ziya Arpacık

Yusuf Ziya Arpacık 1 Mayıs 1958 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Çocukluk yılları zor tabiat şartlarıyla mücadele içerisinde geçti. Gençlik döneminde ise, 1980 öncesinde fırtınalı savaş günlerinin tam orta yerinde bulmuştu kendisini. İstanbul Üniversitesinde Tarih ilmi tahsil ederken 13 Şubat 1978 de hapse düştü. Sürgünden sürgüne yollandığı zindanlardan defalarca kaçmaya teşebbüs etmesine rağmen, Sağmalcılar ve Yozgat cezaevinden olmak üzere iki sefer firara muvaffak oldu… Tamamı yaklaşık on yıl olan hapis hayatının beş yılını hücrelerde geçirmek zorunda bırakılmış, kitaplar vasıtası ile ve kendi kendine yabancı dil öğrenirken, cezaevlerindeki ecnebi tutuklularla da bu lisanların pratiğini yapabilmiştir.. Hapishaneden çıkınca da ‘nerede kalmıştık?’ diyerek dış dünyada ki mücadelesine kaldığı yerden tekrar başlayıp, 1992 yılında Karabağ savaşında kardeşlerine yardım için Kafkaslara koşmuş ve devamı itibarı ile bir çok ülkede Türk düşmanlarına karşı ‘fiziki etkinlikler’ organize etmiş