Ana içeriğe atla

Araba Markaları ve Üreticileri


Alfa Romeo

Hikaye, geçen her Alfa Romeo'nun önünde şapka çıkartan Henry Ford'tan başlayıp Alfaları geçtiği yarışlarda Enzo Ferrari'nin bir çocuk gibi ağlamasına kadar uzanır. Motorl..
http://www.alfaromeo.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Audi

Audi, ayrıcalıklı otomobiller -teknolojik mükemmellikle donatılmış, güzel, sofistikte makineler- üreten bir firma. Bizim başarımız, müşterilerimizin isteklerini, yaptığım..
http://www.audi.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

BMC 

Türkiye'nin en büyük ticari araç üreticilerinden BMC, 1964 yılında İzmir'de kuruldu. İlk yıllarda Austin ve Morris markalı ticari araçları üretti. Kamyon, kamyonet, trak..
http://www.bmc.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

BMW

Hedeflerini gerçekleştirmek için otomotiv endüstrisinde eşi olmayan gücünü verimli bir şekilde kullanan BMW Group, araştırma ve geliştirmeden satış ve pazarlamaya kadar t..
http://www.bmw.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Bugatti

Bugatti en eski ve en ünlü İtalyan otomobil üreticilerinden biridir. Zamanla birer klasik halini alan güçlü spor arabalarıyla tanınır. Bugatti'nin Bugatti Veyron modeli, ..
http://www.bugatti.com - Araba Markaları ve Üreticileri

Chery

Chery Automobile Çin'li bir otomobil üreticisidir. Chery Wuhu'nun yerel hükümeti tarafından sahiplenildi ve 2006 yılında rekor satış olarak değerlendirilen 305.000 sayısı..
http://www.chery.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Citroen

Otomotiv tarihinde çığır açan pek çok yeniliğe imza atan Citroën, 1919 yılında André Citroën tarafından kuruldu. Citroën soyadı, tüccar olan büyük büyük büyükbabasının so..
http://www.citroen.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Dacia

İlk atölyeleri 1943 yılında uçak parçası üretmek üzere Romanya'da kurulan DACIA, 60 yıllık geçmişin ardından, dünya devlerinden olan Renault Grubu’nun bir markası o..
http://www.dacia.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Daewoo

Kore dilinde "Büyük Kainat" manasına gelen Daewoo, 72.000 bin çalışanı ile 150 ülkede "Daewoo Ruhu"nu yaşatıyor. Bu ruhun üç temel ögesi yeniliklerden korkmayan, yaratıc..
http://www.daewoo.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Daihatsu

1907'de "Hatsudoki Seizo Co. Ltd." isminde kuruldu, 1951'de günümüzdeki ismini "Daihatsu Motor Co. Ltd." olarak aldı. 1998 yılından itibaren Türkiye'de bulunan Daihats..
http://www.daihatsu.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Etox 

Etox'un resmi web sayfası, araç tanıtım bilgileri, firma hakkında bilgiler bulunuyor...
http://www.etox.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Ferrari

Yüksek performanslı bir Ferrari satın almak yüksek kaliteli seyahat ve yaşam tarzı deneyiminin başlangıcıdır. Ferrari satın almanın verdiği keyfi hiç bir şey bozmamalıdır..
http://www.ferrari.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Fiat

Fiat SPA (Fiat Grubu) otomobil üreticisi, finansal ve endüstriyel grup. 1899 yılında Giovanni Agnelli Tarafından Torino'da kurulmuştur. İsmini "Fabbrica Italiana Automobi..
http://www.fiat.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Ford

6 Haziran 1903 yılında Dearborn/Michigan'da iş dünyasına adım atan, otomotiv sektörü lideri Ford Motor Company 6 kıtada, 200 pazarda araç üretimi ve dağıtımı yapmaktadır...
http://www.ford.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

GAZ

1929 yılında SSCB Hükümeti otomobil fabrikası kurulması için hazırlanan kararnameyi imzaladı. Otomobil fabrikasının yeri Nızhny Novgord Şehri yakınlarında belirlendi. 193..
http://www.gaz.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Honda

Honda başlıca ürünleri otomobil, kamyon, motosiklet ve robot olan bir Japon otomotiv markasıdır. Firma ayrıca ATV'ler, deniz motorları, elektrik jeneratörleri, bahçe m..
http://www.honda.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Hyundai

1967'de kurulan Hyundai Motor Company bugün otomotiv üretiminde Kore'nin tartışılmaz lideri, dünyanın ise önde gelen otomotiv üreticilerindendir. Şirket 52.000'den fazla ..
http://www.hyundai.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

İsuzu

İleri spor kullanım araçları (SUV), ticari araçlar ve dizel motorları için aksam imalatçısı olarak Isuzu Motors Ltd bu gün dünya otomotiv endüstrisinde önemli bir rolü üs..
http://www.isuzu.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Jaguar

1922 yılında şirketin kurulmasından sonra, motorsiklet sepeti üretimi ile yola çıkan Jaguar, üstün salon ve spor modellerinin tasarımında ve imalatında dünya lideri halin..
http://www.jaguarturkey.com - Araba Markaları ve Üreticileri

Karsan 

Türkiye'de ticari araç üretimi alanında faaliyet gösteren Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş (KARSAN) 1966'da Bursa'da kurulmuş, 1979 yılından itibaren Koç Grubu büny..
http://www.karsan.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Kia

Kore'nin ilk bisiklet ve otomobil üretici firması olan Kia Motors, 1944 yılından bu yana, kararlılığı ve yaratıcı teknolojisi ile hem Kore Otomotiv endüstrisine yön verme..
http://www.kia.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Lada

Lada, Autovaz'ın bir araba markasıdır. Ucuz, fakat verimi yüksek kazançlı bir orta sınıf otomobilidir. Volga Otomobil Fabrikası 27 Temmuz 1966 yılında, Kuibyschewer (b..
http://www.celikmotor.com.tr/lada - Araba Markaları ve Üreticileri

Lancia

Vincenzo Lancia’nın 1906 yılında, yeni doğan İtalyan otomobil endüstrisine yeniliklerle dolu bir fikir ve uygulama dağarcığı sunabileceğine inanarak kendi kendisine..
http://www.lancia.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Land Rover

Sıradışı şıklığı ve konforu ile Range Rover, maceranın da ötesini, içinde dengeyi cömertçe sunan Discovery, aynı anda çevikliği ve sınırsız eğlenceyi ayağınıza getiren Fr..
http://www.landrover.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Mahindra

1945'de Hindistan'da kurulmuş otomobil firması. Firma tarım araçları da üretmektedir. Mahindra Asya ve Avrupa pazarına satış yapmaktadır. ..
http://www.mahindra.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

MAN 

Avrupa’da 12 üretim şirketinde 23.000’den fazla çalışanı ve Asya ve Afrika’daki diğer modern yetkinlik ve üretim merkezleriyle MAN yenilikçi otobüslerin..
http://www.man.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Maserati

Maserati, yarış ve spor arabaları üreten ünlü İtalyan otomotiv firması. 14 Aralık 1914'de Bologna’da bir araya gelen Alfieri, Ettore, Ernesto ve Bindo Maserati kard..
http://www.maserati.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Mazda

Japon otomobil markası, otomotiv şirketi. Mazda ismi Batı Asya'daki ilk uygarlıkların bir tanrısı olan "Ahura Mazda" isminden gelir. Ahura Mazda bilgelik, uyum ve akıl ta..
http://www.mazda.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Mercedes Benz

1876 yılında Nikolaus August Otto, uzun yıllardan beri sürdürülen "Güç Kaynağı" arayışına son vererek ilk dört zamanlı gaz motorunu üretti. Otto’nun yaptığı 4 zaman..
http://www.mercedes-benz.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Mini

Mini, 1950'lerin sonunda üretilmeye başlanan, 1960'ların sembolü olarak görülen kült bir otomobil markasıdır. En ünlü İngiliz yapımı otomobildir. 1950'li yıllardan 1999 y..
http://www.mini.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Nissan

Nissan, 26 Aralık 1933 tarihinde Japonya'nın Yokohoma kentinde kuruldu. Adı 1934 yılında Nissan Motor Co. Ltd. olarak değiştirilen şirket, şu anda müşteri mutluluğu ve me..
http://www.nissan.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Opel

Opel otomobil üretimine 1899 yılında yılda 11 araç üreterek başladı. 2002 yılında Batı ve Orta Avrupa’daki altı ülkede üretilen dokuz üretim ve montaj tesisinde yak..
http://www.opel.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Otokar 

Otokar müşteri ihtiyaçlarına uygun çözümler sunan bir üreticidir. 1963 yılında kurulan Otokar kendi geliştirdiği teknoloji, tasarım ve uygulamalar ile müşterilerinin iht..
http://www.otokar.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Peugeot

Peugeot, Fransız otomobil, bisiklet ve motorsiklet markası. Günümüzde PSA Peugeot Citroen'in bir parçasıdır. Aslında 19. yüzyılın sonlarında bisiklet üreten bir firma ola..
http://www.peugeot.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Porsche

Porsche'nin gelişme potansiyeli 1948'de ilk Porshce marka spor otomobil ile başlamaz. Profesör Ferdinand Porsche'nin 20. yüzyılın başlarında (otomobil hala çok gençti) il..
http://www.porsche.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Proton

Büyük üreticiler sınıfında dünyanın en genç otomotiv üreticisi olan Proton'un temelleri 1982 yılında Malezya Hükümet Başkanı olan Dr. Mahathir Muhammed tarafından atılır...
http://www.protontr.com - Araba Markaları ve Üreticileri

Renault

Renault, Fransız araç üreticisi. Otomobil, kamyon, traktör, tren, uçak, motosiklet, otobüs gibi birçok farklı araç üretir. Ülkemizde de büyük yatırımı vardır. Bursa'da ku..
http://www.renault.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Saab

SAAB, 1907'de İsveç'te kurulan otomobil ve uçak şirketidir. 2. dünya savaşının ardından 15 uçak mühendisinin tasarımı olan 92001 adlı modelle otomobil üretmeye başlad..
http://www.saab.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Seat

SEAT (Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo, SA) İspanyol otomobil üreticisi. SEAT, 9 Mayıs'ta toplam 600 milyon İspanyol pesetası sermaye ile kuruldu. Hissedar..
http://www.seat.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Skoda

Otomobil pek çok iş kolunun uzmanlığını birleştiren güzel bir üründür. Böyle bir ürünü yapmak mühendislerin, tasarımcıların, teknisyenlerin, ressamların ve işçilerin orta..
http://www.skoda.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Ssangyong

SSANGYONG 1954 yılında kurulmuş olup, 50 yılı aşkın bir süredir otomobil üretimi gerçekleştirmektedir. Üretim hayatına otobüs, kamyon ve özel amaçlı ticari araçlar (mikse..
http://www.ssangyong.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Subaru

Fuji Heavy Industries; Chikuei' Nakajima tarafından 1917 yılında Nakajima Hava Araştırmaları Laboratuarları adıyla kurulan şirket, Fuji Heavy Industries Co.’nin ilk..
http://www.subaru.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Suzuki

Suzuki Motor Anonim Şirketi, birçok farklı türde araç üreten Japon otomotiv üreticisi. Suzuki amblemi,300 güzel sanatlar akademi öğrencisini katıldığı bir tasarım yarı..
http://www.suzuki.com.tr/otomobil - Araba Markaları ve Üreticileri

Tata

2005-2006 geliri 5,5 milyar dolar olan TATA Motors, Hindistan’ın en büyük otomotiv kuruluşudur. Ticari araçlarda her segmentte uzak ara lider olan kuruluş kompakt s..
http://www.tata.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Temsa 

1968 yılında kurulan Temsa, otomotiv sektöründeki faaliyetlerine 1984 yılında Japon Mitsubishi Motors Corporation ile imzaladığı teknik lisans ve distribütörlük anlaşmala..
http://www.temsa.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Tofaş 

Vehbi Koç'un yaşamındaki en büyük hayallerinden biri, Türkiye'ye bir otomobil fabrikası kazandırmaktı. Bu özlemini 1968 yılında gerçekleştirerek Türk Otomobil Fabrikası A..
http://www.tofas.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Toyota

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden birisi olan Toyota, 2006 yılında beş kıtada 8.8 milyondan fazla araç sattı. Fortune Global 500 listesinde ilk 10'da yer alan To..
http://www.toyotasa.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Türk Traktör 

Türk Traktör Türkiye'nin en önemli traktör üreticisi ve ihracatçısıdır. Koç Topluluğu'nun Case New Holland (CNH) ile ortak girişimi olan Türk Traktör, Türkiye'nin önemli..
http://www.turktraktor.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Volkswagen

Volkswagen, Almanya'da, 1938 yılında tek model halk tipi otomobil üretimi için Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi tarafından German Auto Association'a (Alman Otomotiv ..
http://www.vw.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Volvo

Volvo dünyanın önde gelen TIR, otobüs, otomobil, iş makinesi, deniz motoru ve endüstriyel motorlar üretimi yapan firmasıdır. Bunun dışında Volvo Group olarak uçak endüstr..
http://www.volvocars.com.tr - Araba Markaları ve Üreticileri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yusuf Ziya Arpacık

Yusuf Ziya Arpacık 1 Mayıs 1958 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Çocukluk yılları zor tabiat şartlarıyla mücadele içerisinde geçti. Gençlik döneminde ise, 1980 öncesinde fırtınalı savaş günlerinin tam orta yerinde bulmuştu kendisini. İstanbul Üniversitesinde Tarih ilmi tahsil ederken 13 Şubat 1978 de hapse düştü. Sürgünden sürgüne yollandığı zindanlardan defalarca kaçmaya teşebbüs etmesine rağmen, Sağmalcılar ve Yozgat cezaevinden olmak üzere iki sefer firara muvaffak oldu… Tamamı yaklaşık on yıl olan hapis hayatının beş yılını hücrelerde geçirmek zorunda bırakılmış, kitaplar vasıtası ile ve kendi kendine yabancı dil öğrenirken, cezaevlerindeki ecnebi tutuklularla da bu lisanların pratiğini yapabilmiştir.. Hapishaneden çıkınca da ‘nerede kalmıştık?’ diyerek dış dünyada ki mücadelesine kaldığı yerden tekrar başlayıp, 1992 yılında Karabağ savaşında kardeşlerine yardım için Kafkaslara koşmuş ve devamı itibarı ile bir çok ülkede Türk düşmanlarına karşı ‘fiziki etkinlikler’ organize etmiş

arkası gelmez dertlerimin

arkası gelmez dertlerimin G                                     D   ) Arkasi gelmez dertlerimin biktim illallah ) 2 Em            Bm              C          Bm  ) Biri biterken öteki de baslar vermesin Allah ) 2    ( Bm                         C           Bm  )    ( Böyle gelmis böyle gidecek korkarim vallah ) 2 A (    ( Em         Bm         C        Bm  )    ( Yok mu çaresi dostlar fesüpanallah ) 2 G                              D   ) Alemin keyfi yerinde yine masallah ) 2 Em              Bm          C          Bm  ) Bize de bir gün kader güler güler insallah ) 2