Ana içeriğe atla

BEL AĞRILARI


BEL AĞRILARI
Bel ağrılarıGünümüz toplumumuzda bel ağrıları çok yaygın olan bir rahatsızlıktır. Ağrılar bazen haftalar bazen de aylarca sürmektedir. Bu sebeple günlük yaşantımızdan lezzet alamaz duruma gelinmektedir. Bel ağrıları kişilerin yanlış uygulamaları sonucu daha da azabilmektedir. Bunun sonucunda durum cerrahi müdahaleye kadar gidebilmektedir. Hâlbuki alınacak basit önlemler sonucunda bel ağrılarının üstesinden gelebilmeniz mümkün olmaktadır. Günümüzde tıpta yeni yeni gelişmeler bel ağrılarından yakınmalara çözüm bulabilmektedir. Makalemizde bel ağrıları ile ilgili ilginizi çekebilecek bilgilerimizi paylaşacağız.

KİMLERDE GÖRÜLÜR?
Bel rahatsızlığına her yaş grubunda rastlamak mümkündür.
  • Hareketsiz bir iş ve hayat tarzı, daha çok oturarak çalışmak,
  • Şişmanlık,
  • Ağır şeyler kaldırmak,
  • Mücadele sporları,
  • Bilinçsiz spor yapmak,
  • Yanlış oturuş ve duruş alışkanlığı,
  • Mesleğini sevmeme,
  • Huzursuz bir ortamda ve stres içinde yaşama,
  • Sigara ve alkol kullanma,
  • Uzun süre otomobil sürme,
  • Bedensel faaliyetlere ısınmadan başlamak birer risk faktörüdür. Bu risk faktörleri bir insanın günlük yaşantısında ne kadar çoksa o kişi bel ağrılarının müstakbel adaylarıdır.
NEDENLERİ NELERDİR?
Bel ağrısının birçok sebebi vardır. Bu sebeplerden önemlisi iskelet ve kas sisteminden kaynaklanan rahatsızlıklardır. Bunun içinde bu sistemin sağlığı açısından önceden önlem almak ve düzenli egzersiz programları yapmak gerekir. Duruş bozukluğunun ve hareketsiz, egzersizden yoksun hayat biçiminin bel ağrısı riskini yıllar içinde artırdığı gösterilmiştir.
Diğer bazı rahatsızlıklar da bel ağrılarına neden olabilir. Bunlar; bel fıtığı, travma, tümör/kanser, enfeksiyon, doğumsal bozukluklar, kalıtsal hastalıklar, kas ve sinir kaynaklı ve psikojenik rahatsızlıklar. Ayrıca vücudun başka bir bölgesindeki problem bel ağrısı şeklinde kendini gösterebilir. Örneğin prostat, mesane, bağırsak gibi iç organ hastalıkları bel ağrısı şeklinde hissedilebilir.

BEL AĞRILARININ TEDAVİSİ
Bel ağrılarında çok nadiren cerrahi operasyona ihtiyaç duyulur. Füzyon (birleştirme, kaynaştırma) bel ağrısını tedavi etmekte kullanılır ve dikkatli değerlendirme ve açıklama gerektirir. Ağrı şiddetli olsa da bel ağrısı olan birçok insana ameliyat gerekmez. Bel ağrılarına sebep olan özel rahatsızlıkların dışındaki birçok bel ağrısı istirahat, çeşitli ilaçlar, egzersizler, fizik tedavi uygulamaları ve koruyucu önlemlerle tedavi edilebilir. Size uygun program ve ilaçların alınması için Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hekiminin önerilerine uyunuz. Aşağıda düzenli egzersizin yararları sıralanmıştır.

Egzersizin yararları
  • Kötü duruş düzeltilebilir,
  • Bel kasları güçlendirilebilir ve esneklik sağlanabilir,
  • Kilo verilebilir,
  • Düşmeler engellenebilir.
                                          

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yusuf Ziya Arpacık

Yusuf Ziya Arpacık 1 Mayıs 1958 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Çocukluk yılları zor tabiat şartlarıyla mücadele içerisinde geçti. Gençlik döneminde ise, 1980 öncesinde fırtınalı savaş günlerinin tam orta yerinde bulmuştu kendisini. İstanbul Üniversitesinde Tarih ilmi tahsil ederken 13 Şubat 1978 de hapse düştü. Sürgünden sürgüne yollandığı zindanlardan defalarca kaçmaya teşebbüs etmesine rağmen, Sağmalcılar ve Yozgat cezaevinden olmak üzere iki sefer firara muvaffak oldu… Tamamı yaklaşık on yıl olan hapis hayatının beş yılını hücrelerde geçirmek zorunda bırakılmış, kitaplar vasıtası ile ve kendi kendine yabancı dil öğrenirken, cezaevlerindeki ecnebi tutuklularla da bu lisanların pratiğini yapabilmiştir.. Hapishaneden çıkınca da ‘nerede kalmıştık?’ diyerek dış dünyada ki mücadelesine kaldığı yerden tekrar başlayıp, 1992 yılında Karabağ savaşında kardeşlerine yardım için Kafkaslara koşmuş ve devamı itibarı ile bir çok ülkede Türk düşmanlarına karşı ‘fiziki etkinlikler’ organize etmiş

arkası gelmez dertlerimin

arkası gelmez dertlerimin G                                     D   ) Arkasi gelmez dertlerimin biktim illallah ) 2 Em            Bm              C          Bm  ) Biri biterken öteki de baslar vermesin Allah ) 2    ( Bm                         C           Bm  )    ( Böyle gelmis böyle gidecek korkarim vallah ) 2 A (    ( Em         Bm         C        Bm  )    ( Yok mu çaresi dostlar fesüpanallah ) 2 G                              D   ) Alemin keyfi yerinde yine masallah ) 2 Em              Bm          C          Bm  ) Bize de bir gün kader güler güler insallah ) 2

Araba Markaları ve Üreticileri

Alfa Romeo Hikaye, geçen her Alfa Romeo'nun önünde şapka çıkartan Henry Ford'tan başlayıp Alfaları geçtiği yarışlarda Enzo Ferrari'nin bir çocuk gibi ağlamasına kadar uzanır. Motorl.. http://www.alfaromeo.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri Audi Audi, ayrıcalıklı otomobiller -teknolojik mükemmellikle donatılmış, güzel, sofistikte makineler- üreten bir firma. Bizim başarımız, müşterilerimizin isteklerini, yaptığım.. http://www.audi.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri BMC  Türkiye'nin en büyük ticari araç üreticilerinden BMC, 1964 yılında İzmir'de kuruldu. İlk yıllarda Austin ve Morris markalı ticari araçları üretti. Kamyon, kamyonet, trak.. http://www.bmc.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri BMW Hedeflerini gerçekleştirmek için otomotiv endüstrisinde eşi olmayan gücünü verimli bir şekilde kullanan BMW Group, araştırma ve geliştirmeden satış ve pazarlamaya kadar t.. http://www.bmw.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri Bugatti