Ana içeriğe atla

İLİŞKİYE GİRMEK:

İLİŞKİYE GİRMEK: 

Genelde "seks" sözcüğünü duyduğumuzda cinsel ilişkinin kastedildiğini düşünürüz. Bunun bir nedeni ilişkiye girmenin cinselliğimizde oldukça önemli bir rol oynadığını düşünmemizdir.

Aslında biyolojik olarak düşündüğümüzde bu doğru: Hamilelik ilişkiye girme sonucu oluşur. Hamileliğin önemi ve aile olmanın yüklediği sorumluluk ilişkiye girmeyi cinsel aktivitelerinizden uzaklaştırır. Yasalar; ahlaki, dini, yasal standartlarda yapılan seksi kapsar. Bu standartlar ilişkiye girmenin önemini vurgular ve evleninceye kadar -özellikle bizim kültürümüzde- ilişkiye girilmesini engeller. Bu yüzden bir çoğumuz ilişkiye girmenin cinselliğimizi ifade etmenin diğer yollarından daha iyi olduğuna ve evlendiğimizde ya da biriyle ilişkimiz olduğunda tüm sevişmelerin ilişkiye girmeyle bitmesi gerektiğine inanmışız. 

Bu tür duygular cinsel gelişimimizi birçok yönden etkiler. Örneğin, eğer partneriniz her sevişmenizin sonunda ilişkiye girmenizi bekliyorsa cinsel aktiviteleri keşfetme konusunda kendinizi yeterince özgür hissetmeyebilirsiniz. Bu durumlarda ön sevişme başlı başına bir zevk olmaktan çıkar ve otomatik olarak ilişkiye girmeye götüren bir ön hazırlık haline gelerek bilinçsizce yapılabilir. 

Yine, ilişkiye girmediğiniz ya da giremediğiniz zamanlardan suçluluk duyuyor olabilirsiniz. Örneğin, erkek ereksiyon olmakta zorlandığında, partnerlerden biri yorgunken, kadınların menstrasyon dönemlerinde ve vajinal enfeksiyonların bulunduğu zamanlarda ilişkiye girmek istemeyebilirsiniz. Diğer aktiviteler ilişkiye girmenin yanında ikinci sırada yer aldığından gücenme ve korku duyguları oluşabilir. 

İlişkiye girmenin yarattığı diğer bir sorun ise cinsel ilişkinizi ve o esnada olanlarla ilgili yeteneğinizi yargılamaktır. Eğer ilişkiye girmek onlar için elle yapılan tatmin kadar zevk verici olmazsa kendilerinde bir sorun olduğunu düşünen birçok çift tanıyoruz. Birçok kadın ilişkiye girerek orgazm olamadıkları halde kendi kendilerini tatmin ederek, partnerlerinin onları elle ya da oral olarak uyarması sonucu orgazmı yaşıyorlar. 

Çiftler ilişki esnasında zevk alıp orgazm olmayı, insanların öğrendiği bir başka yöntem olarak düşünmektense, klitoral orgazm eksikliğinin duygusal ve fiziksel sorunların göstergesi olduğuna inanıyorlar. Bunlar ilişki hakkında ve kendi hakkınızda kuşkuların yanında (yeterince sevgi veremiyor musunuz?) penisin boyu (çok büyük, çok küçük) vajinanın yapısı (çok sarkık, çok sıkı) klitorisin ve prezervatifin şekli (çok bol, çok dar, çok sıkı) gibi birçok kaygıya sebep olur. 
Partnerinize duygularınızı anlatmak ilk adımdır. Ne hissettiğinizi ve ilişkiye girmek konusunda ne bekleyip neye inandığınızı bir kez konuşmaya başladınız mı, bir çift olarak yaşadığınız cinsel deneyimlere pozitif etkide bulunacak değişiklikler yapmak daha kolay olacaktır. 

İşte size duygularınızı paylaşırken düşünmeniz gereken bir kaç soru: 

1 Eğer sevişmenin sonunda ilişkiye girmezseniz içinizden biri tatmin olmamış olur mu? Neden? Duygularınız nereden geliyor? Bu şekilde hissetmeyi nerden ve nasıl öğrendiniz? 
2 İlişkiye girme esnasında genital duyarlılığın yanında her ikiniz için de zevkli olan neler var? Örneğin, duygusal yakınlık hissediyor musunuz? 
3 İlişkiye girme esnasında erkeğin boşalması her ikiniz için de önemli mi? Boşalma elle tatmin ya da oral seks sırasında gerçekleşirse bu yaşadığınız deneyimi sizin için nasıl değiştirir? 
4 Eğer kadın orgazmı ilişkiye girmeden önce ya da sonra yaşarsa ne hissedersiniz? 

Bu konuları konuştuğunuzda her ikinizin de sandığınızdan daha esnek olduğunuzu göreceksiniz. Her ikiniz de ilişkiye girmek ve bu sırada orgazm olmak konusundaki görüşlerinizi yeniden değerlendirmek isteyebilirsiniz. İlişkiye girmeyi tamamen dışarıda bıraktığınız birkaç seans deneyebilir ve diğer erotik zevklerle ilgili neler keşfedebileceğinizi anlayabilirsiniz. Ya da tam seansın ortasında ilişkiye girin ve daha sonra orgazmı başka uyarıcılarla yaşamak için devam edin. 

Bu alternatiflerin bir avantajı ilişki esnasında orgazm olma zorunluluğundan kaynaklanan baskının azalması ve deneyimi daha yavaş, daha duygulu yaşama olanağı tanımasıdır. Dokunmak yerine hareketsiz durmak, yalnızca fiziksel yakınlığın verdiği sıcak duygulara odaklanmak, cinsel iletişiminizi arttırabilir. İlişkiye girmeyi kendine has özellikleri olan bir sevişme yolu olarak yaşamak için kendinize bir şans verin. İlişkiye girmek, orgazm olmak için bir yarışya da kendiniz, partneriniz ve cinselliğiniz konusunda iyi hissetmeniz için bir gereksinim olmamalı. 

Belki de biriniz ilişkiye girmeyi diğerinizden daha çok istiyorsunuz. Genelde kadınlara oranla erkekler ilişkiye girmeyi daha doyurucu bulurlar. (Bunu ilerde tartışacağız) Başka nedenler de vardır: Uzun zamandır süregelen bir düşünceye göre, ilişkiye girmek en önemli aktivitedir ve seksi seks yapar. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, seksin genital uyarıdan daha fazlası olup olmadığını düşünmenizi istiyoruz. 

Seks yoluyla, karşınızdakinden aldığınız zevki, onunla ilgilendiğinizi, kaygılarınızı, içtenlik ya da yapmacıklık duygularınızı, paylaşma arzunuzu ifade ediyorsunuz. Seks her ikinizi de kapsadığından partnerinizin onayladığışekilde duyarlı olmalısınız. Bu karşınızdakinin isteklerine duyarlı olmanız anlamına geliyor. Her ikiniz de kendi hoşunuza gidenlerin yerine partneriniz için daha uyarıcı olan aktiviteleri denemek isteyeceksiniz. İlişkiye girmek bunlardan biri olabilir. Öteki zamanlarda kendiniz için daha uyarıcı olan aktiviteleri deneyebilirsiniz. Bu aktiviteler her ikiniz açısından da eşit önem taşıyacaktır. 

Kendi vücudunuz ve partnerinizin vücudu hakkında birşeyler öğrendikçe, keşifleriniz hakkında konuşmayı başardıkça, ilişkiyi de size zevk veren diğer aktiviteler gibi doğal olarak sevişmeye katmaya hazır olacaksınız. Bunu yapmak için ilişkiye girmeyi her ikiniz için de olabildiğince zevkli hale getirmenin yeni yollarını öğrenmeniz gerekebilir. Böylece her ikiniz de deneyimi eşit olarak yaşamış olursunuz. Basit görünebilir, ancak cinsel iletişim katılanların değişen gereksinimleri kadar karmaşıktır. İletişimin sabır, ilgi ve bir anda gerçekleşmeyen beklentiler içerdiğini göreceksiniz. 

Şu anda hangi noktada olduğunuzu anlayarak başlayın. Orgazmımastürbasyonla, partnerinizle ya da her ikisiyle yaşamış olabilirsiniz. Şimdiye kadar orgazm olmadıysanız, bu sizde birşeylerin "yanlış" olduğu anlamına gelmez. Bu daha önceki basamakları çalışmak için daha çok zaman harcamanız gerektiği anlamına gelebilir. Eğer bu süre içinde, hiç olmazsa bazen uyarıldıysanız, doğru yoldasınız. 

Eğer partnerinizle yaşadıklarınızda kişisel seanslarınızdan daha çok uyarıldığınızı düşünüyorsanız, partnerinizle daha fazla zaman geçirmek isteyebilirsiniz. Ancak eğer kişisel seanslarınız partnerinizle yaşadıklarınızdan daha iyi gidiyorsa, tek başınıza aşama kaydetmek için partnerinizle olan seanslarıyavaşlatmak isteyebilirsiniz. Farklı kadınlar farklışekilde aşama kaydederler: Bazı kadınlar daha az rahatsız edici bulduklarından ve daha iyi konsantre olabildiklerinden yalnızken uyarılmayı daha kolay bu¬lurlar. Öteki kadınlar ise partnerlerinin varlığının uyarılma yeteneklerini artırdığına inanırlar. 
Bu aşamayı denemeden önce kişisel seanslarınızda ya da partnerinizle, biraz uyarılıncaya kadar beklemenizi öneriyoruz. Orgazm olmuş olmanız gerekmiyor. Yine de orgazmı yaşamadan ya da öncelikle daha fazla zevk almadan ilişkiye girmek istemiyorsanız bu da olabilir. Bunları partnerinizle konuşun. 

Denemenizi istediğimiz şeyi tarif etmeden önce bu aşamayı yaşamış diğer çiftlerin duygu ve kaygılarınısizlerle paylaşmak istiyoruz. Bunları okuyun ve eğer herhangi biri sizinle ya da partnerinizle ilgiliyse, bunları konuşmak seanslarınızda size yardımcı olabilir. 

Mutsuz Anılar: Partnerlerden biri ya da her ikisi de daha önceden yaşadıkları korkunç ve doyurucu olmayan deneyimler nedeniyle ilişkiye girme esnasında yeni şeyler deneme konusunda kuşkulu olabilirler. Bu durumlarda performans konusunda baskılar oluşabilir. Geçmişte orgazm olamadığınız için eleştirildiğinizi hissetmiş olabilirsiniz, partneriniz de eğer çok hızlı veya yavaş boşalıyorsa aynı duygularıhissedebilir. Bu tür durumlarda gücenme, başarısızlık ve hayal kırıklığı duyguları doğal olarak gelişir. Eğer sizin de böyle mutsuz anılarınız varsa, bunların tekrarlanmasını önlemeye çalışacağınız konusunda birbirinizi ikna edin. Duygularınızı paylaşmak ve orgazm olma konusunda birbirinizin üzerindeki baskıyıazaltmak size yardımcı olacaktır. 

O Asla Gerçekten Değişmeyecek: Seks alanında değişiklikler yapmak sizin için kolay olacaktır. Yine de bazen çiftler değiştirmek istemedikleri ya da değiştirmekte zorlandıkları yönler olduğunu fark edebilirler. Eğer konu önemsizse diğer partner değişimi kabul edip, daha büyük sorunlar oluşmasına izin vermeyebilir. Eğer ana konuda tamamen çaresizleşirseniz, anlaşmak ya da tartışmak imkansızlaşırsa bu cinsel olarak beraber olmanızı bile engelleyebilir. Konu hakkında tartışmak yararsız görünüyorsa, hayatınızda değişiklik yapmak istediğiniz her alana uygulayabileceğiniz önerilerde bulunmak istiyoruz: 

1- Değişiklik yapılması gereken konuda kararlı olun. Örneğin, "Seks konusunda daha gayretli olmanı istiyorum" demek yerine "eğer haftada iki kez seksi sen başlatırsan bu çok hoşuma gider" deyin. 
2-Sorunu bütün olarak tartışmaktansa parçalar halinde çözmeyi deneyin. İnsanlar bir sorunun tamamını bir anda çözmek için oldukça istekli olurlar ve bazen bir defada çözülmesi gereken çok fazla konu ortaya çıkar. Partnerinizin bir gecede ondan büyük bir değişim beklemediğinizi hissetmesini sağlayacak küçük değişikliklerle başlamanız en iyisi. Küçük bir değişiklikle başlamanız birbirinizi hayal kırıklığına uğratmaktansa başarılı olmanızı sağlar. "Daha romantik olursan iyi olur" demek yerine "Sevişme esnasında beni daha çok öpmeni istiyorum" demek buna bir örnek olabilir. 
3-İlk olarak her ikinizin de değişime gereksinim duyduğunuz anlarda çalışın. Bu her ikiniz de değişim için istekli olduğunuzda başarılı olmanızı sağlayacaktır. 
4-Neyi zevk verici bulduğunuzu paylaşın ve arzu ettiğiniz değişimde kaydettiğiniz her aşama için ilgi ve heyecanınızı gösterin. Bu çok önemli. Eminiz ki cesaretinizi kıran olaylar yaşadınız ve çabalarınız hatırlanmadığında vazgeçmek istediniz. Birinin değişim için gösterdiği çabalarıhatırlayıp ödüllendirmek takdir etmenin ve gelişmeye devam edeceğine yönelik onu ikna etmenin en iyi yoludur. 

Hayatımız boyunca takdir edildiğimiz bize birçok farklışekilde gösterildi. Çocuk olarak, kafamıza yavaşça dokunulurdu, kucaklanırdık, "bu harika" gibi sözler duyardık, para veya altın bir yıldız alırdık. Bir yetişkin olarak da maddi, (para, hediye) manevi (bir dokunuş, gülümseyiş, bir söz) her şey çok ödüllendirici olabilir. Bazen, birinin yalnızca "bu benim için çok anlamlı" dediğini duymak, kendimizi fazlasıyla takdir edilmiş hissetmemizi sağlar. Değişim yolunda harcanan tüm çabaları hatırlamak çok önemlidir, çünkü bu, değişimi gerçekleştiren kişiyi cesaretlendirir. 

Kuşkusuz önce her birinizin ne şekilde takdir edilmeye gereksinimi olduğunu öğrenmeniz gerekiyor. İnsanlar, çabalarının partnerleri tarafından nasıl hatırlanmasını ve ödüllendirilmesini istediklerine göre farklılık gösterirler. Örneğin, bir erkek partnerinin onu sevdiğini söylemesini çok ödüllendirici bulabilir. Ancak kadın için takdir edici olan sözlerden çok hareketler olabilir. Örneğin, kadın erkeğin çocuklarıyatırmasınıya da düzenli olarak dışarı çıkmayı önermesini sevginin sözlerle ifade edilmesinden daha ödüllendirici bulabilir. Partnerinizin sizi nasıl takdir etmesinin daha önemli olduğunu konuşmalısınız. 

5-Her ikiniz de davranışlarınızda partnerinizin istediği değişiklikleri yapma sorumluluğunu taşıyorsunuz. Bazen bu zordur ve çift önce kimin değişeceği konusunda tartışabilir. Her birinin gereksinim duydukları değişiklikleri gerçekleştirmek için her ikisinin de çalışacağı konusunda anlaşmalarıbu sorunu önlemeye yardımcı olacaktır. Eğer onun istediği değişiklikleri gerçekleştirmek için çabalarsanız, partnerinizin de sizin için önemli olan değişiklikleri yapmak için daha istekli olduğunu göreceksiniz. 
Değişikliğe gereksinim olduğunu düşündüğünüz alanlar konusunda bir uyuşmazlıkla karşılaşırsanız, partnerinizin değişimi istememe nedenlerini düşünün. Acı verici olsalar da kalıplar bazen güvenlidir. Değişiklik yaparsanız nelerin olabileceğinden ya da partnerinizin tepkilerinin neler olabileceğinden korkuyor musunuz? Partnerinizin değişimi hangi yollardan zorlaştıracağını düşünüyorsunuz? Nasıl kolaylaştırabilir? Durumu bu açıdan tartışmayı deneyin ve biraz ilerleyebilecek misiniz görün. Artık hiçbir ilerleme kaydedemiyorsanız, ilişkinizin bu yönüyle ilgilenen bir seks ya da evlilik terapisini düşünmek isteyebilirsiniz. 

Fiziksel Kaygı Ve Sorunlar: Penislerinin küçük olması erkeklerin genel kaygısıdır. Kadınlar ise erkekler kadar sık olmasa da vajinalarının çok geniş ya da bol olduğundan şikayet ederler. Cinsel organların boyutu kişiden kişiye farklılık gösterir, ancak bu kişilerin zevk almasınıya da partnerlerine zevk vermesini engellememeli. 

Vajina, bir çeşit kapalı organdır. Penis vajinaya girdiğinde vajina penisin şeklini alır. Ayrıca kadınlar vajina ve penis arasındaki teması maksimuma çıkarmak için vajina içindeki kasları yönetmeyi (Kegel egzersizi) öğrenirler. Vajinanın yalnızca ilk üçte birlik kısmı dokunmaya duyarlıdır, arka kısım tamamen duyarsızdır. Kadınların cinsel ilişki sırasında aldıktan zevkin büyük bir bölümü klitorisin direk dokunularak ya da vajinal dudakların yavaşça çekilerek uyarılmasından kaynaklanır. 

Kadınların zevk almaları ya da orgazm olmaları için penisin vajinanın dibine kadar girmesi gerekmiyor. Diğer zevk duyguları vajinaya yapılan baskıdan, vajinanın dolgunluğundan, vücutların birbirine temasından, penisin başının dölyatağına değmesinden (bu kadınların bir çoğunu rahatsız eder), partnerinizin kokusundan, görünüşünden ve çıkardığı seslerden gelebilir. Ayrıca vajinaya derin ya da üstün körü girişler yaparak pozisyon yaratmak da duyarlılığı arttırır. 

Zevk alıp uyarılmak için erkeğin ya da kadının belli bir büyüklükte ve şekilde cinsel organa sahip olması gerekmiyor. Zevk ve uyarılma cinsel organlarınızın şekline değil, birbiriniz için ne yaptığınıza ve ne hissettiğinize bağlıdır. Kuşkusuz cinsel organın boyutları bazıları için fiziksel bir uyancı olabilir, ancak iyi bir cinsel deneyim için bu tek başına yeterli değildir. 

Kadınlar açısından yaygın olan diğer bir kaygı ise, ilişki sırasında yaşanan bazı acı ve rahatsızlıklardır. Bunun birçok nedeni olabilir. Bazı pozisyonlar açıve penisin girişinin derinliği nedeniyle rahatsızlık verebilirler. Üriner ya da vajinal enfeksiyonlar ilişki esnasında ya da daha sonra acı ve yanma hissine neden olabilirler. Eğer nedenin bu olduğunu düşünüyorsanız doktoronuzu ya da jinekologunuzu görmelisiniz. 

Eğer seks sırasında gerginseniz vajinal kaslarınız kasılabilir ve penisin girişini zorlaştırabilir. Rahatlama konusunda daha çok egzersiz yapmak yardımcı olacaktır. Çiftlere yönelik seanslara başlamadan önce rahatlama egzersizleri yapabilirsiniz. Kegel egzersizlerini yapmaya devam etmek size vajinal kaslarınız üzerinde daha çok kontrol sağlayacaktır. Bu tıpkı vücudunuzun diğer bölümlerini rahatlatmayıöğrendiğiniz gibi, bu kasları da rahatlatmayı öğrenmenizi kolaylaştırır. Eğer birleşme anında kendinizi gergin hissederseniz, birkaç Kegel egzersizi deneyin ve kaslarınızın rahatladığını hissettiğinizde, penisi vajinaya doğru yönlendirin. Penisi vajinanıza yavaşça sokmalısınız. 

Ayrıca birleşmeyi kolaylaştıracak yeni yöntemler bulun. Bir pozisyondayken (örneğin, kadın üstteyken) penisi içeri sokup hareket etmeye başladığınızda vücudunuzun pozisyonunu değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunun için biraz egzersiz yapmanız gerekecek, bu yüzden bir süre kendinizi sakar ve beceriksiz hissedebilirsiniz. Son olarak kayganlık eksikliği sizi sinirlendirebilir, bu sorun için hem penis hem de vajinal açıklıkta K-J jelini ve Lubrifax'ı deneyin. 

Eğer rahatlatıcı, yavaş ön sevişme, birleşme ve partnerinizle konuşmak rahatsızlığınızı gidermezse, sizi tedavi edecek ya da size bir seks terapisi önerecek bir doktora danışmaksınız. 

İlişkiden Zevk Almak 

İlişkiye girmekten erkeklerin kadınlardan daha çok zevk alması hiç de olağan dışı değil. Vücutlarının birbirine ne kadar uyum sağladığı ve ilişki sırasında kullandıkları pozisyonlar çiftler arasında farklılık gösterir. Klitoris dolaylı bir uyan alırken, penise yapılan uyan daha direktir. Bazı kadınlar için klitorise yapılan dolaylı uyarı, zevk almak ya da orgazm olmak için yeterlidir. Yine de, zevk almak ve orgazm olmak için ilişki sırasında klitoris çevresine elle ya da vibratörle yapılan bir uyarıya gereksinim duyarlar. 

Birçok kadın ekstra uyarılmaya gereksinim duyar, ancak bu durumlarda hem partnerleri hem de kendileri bir şeylerin anormal ya da yanlış olduğunu düşünmeye meyillidirler. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, bu duyguların nereden geldiğini bulmaya ve bunlara farklı bir perspektiften bakıp bakamayacağınızıanlamaya çalışın. Düşüncelerinizi yeniden değerlendirmeniz için birkaç gerçeği vurgulamak istiyoruz. 

İlk olarak, birçok kadın vajinanın temel cinsel organ ve zevkin kaynağı olduğunu düşünüyorlar. Toplumumuzdaki birçok kadın, vajinaları hakkında bilgi edininceye kadar klitorisin ne olduğunu, nerde olduğunu ya da neden tek olduğunu bilmiyorlar. Bu yüzden, klitorisin zevke vajinadan daha duyarlıolmasına karşın cinsel gelişmedeki varlığı birçok kadın tarafından gözardı ediliyor. Bundan kolayca çıkarılabilecek sonuç ise, vajinanın iyi bir sekste önemli olmadığıya da olmaması gerektiği ve eğer va¬jinadan aldığımız histen hoşlanıyorsak biz de tuhaf birşeylerin olduğudur. 

Cinsel uyarılma sırasında klitoral uyarılma isterken, partnerinize cinsel zevk veren uyarıcıyla (sevişme sırasında erkekler penisin ucundan direk olarak uyarılırlar) aynı cins uyarıcı istediğinizi unutmayın. Bu aynı zamanda sizin de klitoral bölgeden direk zevk alabilmeniz gerektiği anlamına geliyor. 

Bu zamanlarda ilişki sırasında bir uyarıcı istediğinizde birleşmeden önce aşırıdüzeyde zevk almışolmanıza dikkat edin. Ayrıca burada kadının, partnerinin ne zaman içeri girmesini istediğini ve ona zevk vermek için ne kadar sert ya da hızlı girmesini istediğini partnerine bildirmesi gerekiyor (sözlü ya da sözsüz). Çiftlerin ilişki sırasında orgazmı başlatma yollarından biri şudur: Kadın çok fazla zevk aldığında (neredeyse orgazm noktasında) hızlıya da güçlü ve derin giriş çıkışlara başlar. Kadın elleriyle partnerinin hareketlerinin hızını ve derinliğini yönlendirir. 

Eğer hâlâ ilişki sırasında elle ya da vibratörle uyarılmaya gereksinim duyduğunuzdan kendinizi kısıtlanmış hissediyorsanız aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz. 

1 Daha önce de belirttiğimiz gibi diğer uyarıcı çeşitleriyle zevk almaya çalışın (oral seksle, elle uyarılmayla ya da mastürbasyonla) ön sevişmeden sonra ne tür birleşmenin size zevk verdiğini partnerinizin bilmesini sağlayın. Kalçalarınızı kullanarak ihtiyacınız olan tempo ve basıncıayarlayabileceğiniz bir pozisyon kadar ellerinizle penisin giriş çıkışını sağlayabileceğiniz bir pozisyon seçin. İlişki sırasında kullandığınız uyarıcıları değiştirirken ilk başta aldığınız zevk biraz azalabilir. Bunun için kaygılanmayın, çünkü bir süre için yüksek düzeyde zevke ulaşırsınız, vücudunuzun zevk almadan önceki haline dönmesi biraz zaman alır. (5 dakikadan birkaç saate kadar ya da daha fazla) Bu yüzden "onu kaybetmiş" gibi hissedebilirsiniz, ama aslında vücudu¬nuz hâlâ uyarılmış durumda olacaktır. 
2 İlişki sırasında uyancılarla yapabileceğiniz bir başka değişiklikse ihtiyacınız olan ek klitoral uyarıcıyla en üst düzeyde zevke ulaşmaktır. En üst düzeyde zevk alıp orgazma ulaştığınızda (zamanla bunu anlamayı öğreneceksiniz) ek uyarıcıyı bırakın ve size en büyük zevki vermesi için partnerinizin giriş ve çıkışlarını yönlendirin. Eğer bu işe yarıyorsa, ilişki sırasında zevk veren uyancıyı biraz daha erken bırakın. Her zaman direk klitoral uyancıyı ilişkiye girmeyi seçmenize karşın elle ya da vibratörle uyarılmadan da ilişkiden zevk almayı öğreneceksiniz. 
3 Ne yapmaya karar verirseniz verin, bu değişiklikler zaman, sabır ve partnerinizle iyi bir iletişim gerektirir. Ona rehberlik etmenizin yararını anlaması çok önemli. Bunu denerseniz, onun da bu bölümü okuduğundan, seanslardan önce kaygılarınızı sonra ise tepkilerinizi konuştuğunuzdan emin olun. 

İlişki sırasında ek bir klitoral uyancı kullanmak zorunda olmadığınızı unutmayın, bazı kadınlar direk olmayan uyarıcıyı daha uyarıcı bulurlar. Aynı zamanda klitoral bölge ve vajinal açıklık çevresinde bazen çok duyarlı bazense duyarsız olabilirsiniz, (örneğin, menstrasyon döneminde) Bu zamanlarda daha çok zevk alabilmek için daha farklı bir basınç isteyebilirsiniz. Partnerinizin neden hoşlandığınızı bir anda anlamasınıbeklemeyin. Sözlü ya da sözsüz iletişim kurarak ve ona yol göstererek, zevk almak istediğinizde bunu bilmesini sağlayabilirsiniz. 

Birçok çiftin sahip olduğu bir diğer beklenti ise orgazmı aynı anda yaşamak zorunda olduklarıdır. Aynıanda yaşanan orgazm bazı çiftlerde diğerlerinde olduğundan daha sık yaşanır, ancak bu çok nadir görülür. Şu noktada aynı anda orgazm olmayıbeklemek sizin için biraz gerçek dışı olabilir. Aslında bu cinselliğinize zarar verebilir. 

Neden? Çünkü, bu bir an önce orgazm olabilmek için partnerinizin ve sizin üzerinizde baskı oluşturabilir. Baskı, sizi engelleyebileceği gibi hızlandırabilir de. Bunu yaparak, yaşayabileceğiniz doğal erotik zevki de engelleyebilirsiniz. Orgazm olmaya alacağınız zevkten daha fazla önem verebilir ve orgazma neden olan erotik zevkleri yaşamaktan mahrum kalabilirsiniz. Genel olarak kadınlar açısından, orgazma odaklanmak doyuma ulaşmayı engeller. 

Aynı anda gerçekleşen orgazmın zevkini küçümsemeye çalışmıyoruz. Ancak bu temel cinsel deneyim olarak aranmaz. Bunu aklınızda bulundurun ve gerçekleştiğinde keyfini çıkarın. Ancak eğer gerçekleşmezse hayal kırıklığına uğrayarak ilişkinizin diğer bölümlerinden Uzaklaşmayın. Aynı zamanda partnerinizin sizden ayrı olarak orgazm olmasının bir yararı vardır: Onun orgazm olurken ki tepkilerini daha iyi anlamanızı sağlar. Cinsel heyecanın uyandığını hissetmek, çıkardığı sesleri duymak, orgazm sırasında duygusal ve fiziksel olarak yakınlaşmak başlı başına özel bir deneyim olabilir. 

Seanslarınız 

Başlangıçta, beraberken rahat etmek ve her ikinizin de hoşuna giden şeyleri yapmak isteyebilirsiniz, (şimdilik kadının istekleri doğrultusunda ilerleyin) Bu konuşmayı, masajı, öpüşmeyi, kucaklaşmayı ve hoşunuza giden şeyleri kapsar. Eğer vibratörü zevkli buluyorsanız, bazı vücut uyarıcılarına ekleyebilirsiniz. Rahat bir atmosfer oluşturmak, etkileyici olmak ve ilerleyen dakikalarda uyarılmak için bu periyot çok önemli. 

Ön sevişmede acele etmeyin: Ne kadar isterseniz o kadar sürmesine izin verin, bir saat çok uzun bir zaman değil. Bu size kalmış. Şimdilik ilişkiye ne zaman başlayacağınıza kadının kararlaştırmasına izin verin. "Hazır" hissetmek ne kadar uyarıldığınıza ve cinsel organınızın ne kadar ıslak olduğuna bağlı, ancak aşın uyarılmış durumda olmanız ya da cinsel organınızın çok fazla ıslak olması gerekmiyor. Yalnızca, ilişkiye başlamak isteyinceye kadar bekleyin. 

İlk başta kadının penisin vajinaya girişini yönlendirmesi çok önemli. Vajinanız penisin rahatça girebileceği kadar kaygan değilse, biraz K-Y jeli kullanabilir, vajinanızın içine ve partnerinizin penisinin üzerine sürebilirsiniz, (biraz egzersizle bunu eğlenceli hale getirip uyarıcı olarak kullanabilirsiniz) Penis vajinanızın içindeyken, hızlı ve acele giriş çıkışlar yapmak zorunda olduğunuzu düşünmeyin. Yaşadığınız anın keyfini çıkartın. 

İlk başta penis vajinanın içindeyken hareket etmeden yan yana uzanın. Bu süre içinde, konuşabilir ya da vücudunuzun diğer bölümlerine dokunabilirsiniz. Penisi vajinanızla biraz sıkıştırın ve partnerinizin bunu hissedip hissetmediğine bakın. Bir süre birbirinizin cinsel organını ellerinizle uyarmayı deneyin: Klitoris, göğüsler bunun içinde olabilir. Hareket etmeye başladığınızda yavaş, duyarlı vücut hareketlerini deneyin. Kadın kalça hareketleriyle erkeği yönlendirmeli, böylece her ikinizde penisin canınızı acıtmadan ne kadar derine girebileceğini, hareketlerin ritminin ne kadar hızlı olacağınıve ne kadar devam etmesi gerektiğini anlayabilirsiniz. Partnerinin sözlü ya da sözsüz rehberliği olmadan öteki bunların hiçbirini tek başına bilemez. Seçimlerinizin farklı zamanlarda, farklı pozisyonlarda değişebileceğini anlayacaksınız, bu yüzden nelerden hoşlandığınızı, nelerden hoşlanmadığınızı partnerinize bildirin. 

Bazen ilişki sırasında genital organlarınızın uyarılması her ikiniz için de önemli olabilir. Bunu hoşunuza gidecek şekilde elle ya da vibratörle yapabilirsiniz. Daha önce de yaptığınız gibi, hislerinizin akıp gitmesine, partnerinizin ellerim yönlendirmesine ya da ona geri bildirim vermesine izin verin. 

Eğer elle uyarılmayı daha önce denemediyseniz, ilk başta bunu biraz sıkıntıverici bulabilirsiniz. Vücudunuzu, ellerinizi, kollarınızı ayarlamanız biraz süre alabilir. Bunu kolaylaştıracak birçok pozisyon var. Her pozisyonun kendine özel bir doyuruculuğu vardır. (Hangisinin her ikinizin de istek ve gereksinimlerine yanıt verdiğini keşfedin) 

Pozisyonlardan birinde erkek sırt üstü uzanmışken, kadın bacakları ayrık olarak onun üzerindedir. Bu pozisyon, kadın erkeğin teslislerini, göğsünü uyarırken erkeğin de kadının genital bölgesini ve göğüslerini uyarmasına olanak verir. Bu pozisyonda birbirinizi rahatça görebilir ve birbirinizle konuşabilirsiniz. Kadın oturur pozisyonda olduğundan kucaklaşmak ve öpüşmek zordur. Kadının bu pozisyonda olmasının yararlarından biri, ilişki sırasında 
rahat hareket edebilmesidir. (Erkek üstteyken kadının hareket etmesi oldukça zordur

Kadın penisi vajinasında kolayca yönlendirebilir, ne kadar derine ne kadar hızlı gireceğini kontrol edebilir ve tempoyu ayarlayabilir. Eğer erkek kolayca uyarılıyorsa ve siz boşalmasını geciktirmek istiyorsanız penisi vajinadan çıkarabilir ve tekrar ilişkiye hazır oluncaya kadar genital olmayan uyarılarda bulunabilirsiniz. Başka bir olasılık ise penis vajinanın içindeyken durup beklemektir. Burada erkeğin, uyarıcının ne zaman durmasıya da yavaşlaması gerektiğine iyi karar vermesi çok önemli. Boşalmanın başladığını hissettiğinizde onu durdurmak için artık çok geçtir. Deneyim sizin için en iyi öğretmendir. (Egzersiz yaparken boşalmanın çok erken gerçekleştiği zamanları düşünün.) II. bölümde boşalmayıkontrol etme üzerine daha ayrıntılı bilgi bulacaksınız. 

Başka bir durum da hiç olağanüstü değil: Eğer erkek ereksiyonunu kaybederse penisi vajinanızdan çıkarabilir, cinsel birleşmeyi yeniden isteyinceye kadar cinsel olan ve olmayan bölgeleri yeniden uyarmaya başlayabilirsiniz. Eğer ilişki sırasında penis ereksiyon durumunda olmasına karşın yine de vajinadan dışarı kayıyorsa bunun için kaygılanmayın, yeniden içeri sokun ya da ekstra uyarmayla vajinal dudaklar ve klitorisinizle penisi boyunca ovalamayı deneyin. 
Kaşık pozisyonu diye adlandırdığımız bir başka pozisyon daha var. Her iki kişi de yan yatarak uzanır ve kadın sırtını erkeğin göğsüne yaslar. Bu pozisyon birbirinizi görmenizi engellese de, erkeğe kadının göğüslerine, genital bölgesine ulaşma, omuzlarını, ensesini öpme ve oral olarak uyarma imkanı verir. Kolayca kucaklaşmanızı ve birbirinize yakın olmanızı sağlayan bir pozisyondur. Ayrıca bu pozisyonda vibratörü de kolayca kullanabilirsiniz. Erkeğin elleri cinsel organlarınıza dokunurken, siz de daha önceden yaptığınız gibi ellerinizi onunkilerin üzerine koyabilir ve dokunuşlarındaki baskının temposunu ayarlayabilirsiniz. 

Romantik olmayan bir şekilde "yan pozisyon" olarak adlandırılan yöntemde ise, cifler yüzleri birbirine dönük olarak yan yatarlar. Vajinanın penisi içine alabileceği en kolay yolu bulmak için kendinizi ayarlamak zorundasınız. Bu şekilde yattıktan sonra, birçok farklışekilde birbirinizi uyarma olanağı doğar. Hiçbiriniz karşınızdakinin ağırlığını yüklenmediğinizden, birbirinize dokunmakta, birbirinizin yüzünü, vücudunun üst kısmını, cinsel organlarını okşamakta özgürsünüz. 

Kadının kendini zorlanmış ve rahatsız hissetmemesi için bunu kadının yönetmesi ge¬rektiği durumda, tüm bunları beraber yapabilirsiniz. Penis dışarıya kaydığında (ilk başta bu olasıdır) kendinizle dalga geçip, gülebileceğinizden bu, pozisyonun eğlenceli bölümünü oluşturuyor. Penis içeri dışarıhareket etmeye başladığında, birbirinizi kalçalarınızdan tutmak isteyebilirsiniz. (Bu penisin içerde kalmasınıve cinsel bölgeye her iki partnerinde hoşlandığı bir zevk vermeyi sağlar) Yine de, kadının daha çok klitoral uyarılmaya gereksinimi vardır, uyarılmayı sağlamak için bu pozisyonda ilişkiye girerken erkek kadının cinsel organlarına dokunmanın farklı yollarını bulmalıdır. 

Arkadan girme pozisyonunda, kadın dizlerinin üzerindeyken erkek vajinaya arkadan girer. Erkek kadının göğüs uçlarına ve klitorisine daha rahat ulaşabileceğinden, kadının cinsel organlarının uyarılmasıaçısından iyi bir pozisyondur. Bu pozisyon birçok inanışla örtülüdür. Bunlardan biri, birçok hayvan bu şekilde çiftleştiğinden bu pozisyonun "hayvani" olduğudur. Bu pozisyona daha farklı bakmanın yolu, değişik zevk duygularını paylaşma imkanı sağladığını düşünmektir. 

Bazı kültürler, örneğin İsviçre, bu pozisyonu en çok seçilen pozisyonlardan biri olarak kabul eder. Bu pozisyon hakkındaki inanışlardan bir başkası ise, bunun "homoseksüel" bir pozisyon olduğudur. Homoseksüeller (erkekler), penisin anüsün içine girdiği anal ilişkileri denerler. Anal ilişki zevkli olmasına ve birçok çift tarafından kullanılmasına karşın, arkadan girme pozisyonuyla aynı değildir. 

Arkadan girme pozisyonu kalça uyarılmasının yanı sıra, ekstra bir penis derinliği, (bu yüzden ilk başta yavaş davranın) kadının göğüs ve klitorisine kolay ulaşma olanağı sağlar. Aynı zamanda erkeklerin çoğu partnerlerine arkadan bakmayı ek bir uyarıcı olarak görürler. Arkadan girme pozisyonu birçok farklışekilde uygulanabilir: 

1 Erkek eğilip arkadan girerken kadın kendini elleriyle ve dizleriyle destekler. Erkeğin elleri kadının kalçalarını ve belini sarmak ya da göğüslerini ve klitorisini okşamak için serbesttir.
2 Kadın, vücudunun üst bölümünü yatağa, kanepeye dayayabilir ya da yere uzanabilir, (dizlerinizi rahat ettirmek için yastık kullanın). Erkek dizüstü ya da çömelmiş pozisyonda içeri girer. Arkadan girme pozisyonu kadınlara diğer pozisyonlarda olduğu kadar çok hareket etme olanağısağlamazken, kalçalarını özgürce hareket ettirme ve klitorisine iyi bir uyarılma alma olanağı verir. Eğer bu pozisyonu ya da ötekilerinden birini deneme konusunda kararsızsanız, sizi engelleyen şeyleri partnerinizle paylaşın. Olumsuz düşünceleri değiştirecek önerilerde bulunmayı deneyin. Böylece, en azından, beraberce yeni uyarıcılar deneme konusunda daha rahat hissedersiniz. 

Son olarak sırada eski bir favori var: Erkeğin üstte olduğu pozisyon. "Misyoner", "Evcilik", "Adem ve Havva" gibi birçok değişik ismi vardır. Birçok çift ilişkilerinin büyük bir bölümünü bu pozisyona ayırmaktadırlar. Kendine özel bazı avantajları vardır. Büyük oranda, vücut teması, kucaklama, öpüşme, kucaklaşma olanağı sağlar. Bazı kadınlar erkeğin kendi vücutlarına yaptıkları baskıyı hissetmekten hoşlanırlar. 

Yine de penisin girip çıkması kadını yeterince uyarmayabilir. Bir çift olarak, penis vajinanın içindeyken klitoris! uyarmanın farklı yollarını bulmalısınız. Bu pozisyondayken erkeklerin klitoris! uyarmak için manevra yapmaları oldukça zordur, ancak kendini koluyla ya da dirseğiyle desteklerse bu egzersizi uygulamak daha kolaylaşabilir. Klitoral uyarma sırasında bazen kadın, yalnızca penisin sağladığıuyarılmayı bazense yalnızca direk klitoral uyarılmayı ister. 

Bu pozisyonda, iletişim çok önemlidir. Erkek penisin giriş çıkışıve hareketler üzerinde daha çok kontrol sahibidir. Bu deneyimi daha karşılıklı duruma getirmek için kadın gereksinimlerini dile getirmeli, erkekse bu sinyallere dikkat etmelidir. Bu korkutucu ve doyurucu cinsel deneyim arasındaki farkı oluşturur. Unutmayın ki bugün bir sonrakiyle aynı değildir. 
Cinsel istek ve gereksinimler değişir, bu yüzden size bir an için zevkli gelen birşeyden daima zevk almayı beklemeyin. 
Bu pozisyonu daha zevkli duruma getirecek birçok yol var. Kadının kalçalarının altına yastık koymak penisin hareketinden daha çok klitoral zevk almasını sağlar. Kadın bacaklarını açarak ya da sıkıca kapatarak penisin daha fazla uyarılmasını sağlayabilir. Eğer kadın çok fazla hareket etmek istiyorsa, erkek kollarıyla kendini destekleyebilir böylece kalçaları pozisyon alabilir ve kadın birleşme anında rahatça yükselebilir. Birbirinizin kalçalarına sarılarak hareketlerinizi kontrol edebilirsiniz. 

Unutmayın ki, bu bir "hey, eller yukarı" pozisyonu değil. Herkes kalça hareketlerine ek olarak öpüşmeyi, vücudun diğer bölümlerine yapılan okşamaları sever. Bazı insanlar seksi sözler söylemeyi ya da öylesine ses çıkarmayı severler. Bu pozisyonu daha önceden denemiş olma ihtimaliniz çok yüksek olduğundan, nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadığınızı önceden konuşun. Ne tür değişiklikler yapmak istersiniz? Bu pozisyonda ekstra klitoral uyarıcıdeneme konusunda ne hissedersiniz? 

Başlamadan Önce 

Bu pozisyonları seanslarınızda denemeye başlamadan önce her birini egzersiz biçiminde deneyip, hangilerinin size ilginç ve rahat geldiğini görüp eğlenmenizi öneriyoruz. Bu aynı zamanda kollarınızı ve bacaklarınızı nereye koyacağınızı bilememenin verdiği sıkıntıyı da azaltacaktır. Bazı pozisyonlarda size zor gelen şeyleri konuşmayı unutmayın. Yalnızca buna katlanmak ve gülümsemek zorunda olduğunuzu düşünürseniz denemekten zevk alamazsınız. 

Yalnızca bu pozisyonları kullanmak zorunda olduğunuzu düşünmeyin. Vücudunuzun yapısı ya da seçimleriniz öteki pozisyonlara uyabilir. Daha fazla fikir edinmek için Alex Comfort'un "Seksin Zevki" adlı kitabına bakabilirsiniz. Kendi stilinizi yaratmakta özgürsünüz. Hatırlanması gereken önemli nokta gereksinimlerinize bağlı olarak penis uyarılmasıyla beraber elle uyarılmanın kullanılmasıdır. 

Zevkli uyarıcılar içeren pozisyonları keşfetmek için kendinize 4-5 seans verin. Her seans sırasında kendinize süre tanıyın ve acele etmeyin. Birleşmeden sonra penis vajinanın içindeyken bir süre hareketsiz bir biçimde yan yana uzanmayı deneyin. Daha sonra hızlı, güçlü hareketlere başlamadan bir süre yavaş, yumuşak vücut hareketlerini deneyin. 

Pozisyonunuza bağlı olarak size en fazla zevki, yavaş, derin güçlü hareketler ya da şehvetli dairesel kalça hareketleri verebilir Nasıl yaptığınız konusunda kaygılanmak yerine ne hissettiğinize odaklanmaya çalışın. Nelerden hoşlandığınız konusunda sözlü ya da sözsüz pozitif iletişim kurun, birbirinizin sinyallerine dikkat edin ve neyin iyi olduğunu birbirinize sorun. Unutmayın bu bir keşif. Her pozisyonu birçok farklı durumda deneyin, kendinizi daha rahat hissedeceğinizden, birbiriniz hakkında daha çok şey öğreneceksiniz. 

Birçok çift, sevişme bir kez başladığında bunun her iki tarafın orgazm olmasıyla sonuçlanmasıgerektiğine inanırlar. Böyle olmak zorunda değil. Seanslarınızın ortasında ilişkiye girebilir ve daha sonra elle, vibratörle uyarılmayı, oral seksi deneyebilir ya da yalnızca sarılıp yerlerde yuvarlanıp ilişkiye devam edebilirsiniz. Daha önce de belirttiğimiz gibi, ilişkiye girmek yaptığınız son aktivite olmak zorunda değil. 

Değişiklik olsun diye seansa elle uyarılarak, oral seks yaparak ya da her biriniz kendi kendinizi uyararak son verebilirsiniz. İlişkiye girmeye uyarılmanın değişik bir yolu olarak bakmak seanslarınıza çeşit ve renk katmanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda ilişkiyi bu şekilde görmek uyarılmak ve orgazm olmak konusunda her ikiniz üzerindeki baskıyı ortadan kaldırır. 
Eğer mastürbasyonla orgazm olduysanız, partnerinizleyken de orgazm olup olamayacağınızı görün. Bu çok kolay olabileceği gibi zorlanabilirsiniz de. Eğer aşama yavaşsa, cesaretinizi sakın kaybetmeyin. Bunun yerine beraberken elde ettiğiniz küçük kazançlara, ilerlemelere konsantre olmaya çalışın. Kendiniz ve partneriniz hakkında öğrendiğiniz her şey çok önemli. Çok fazla uyarıldığınızıdüşünüyorsanız orgazm olmanızı sağlayan şeyleri deneyin, ancak bunun olmasına izin vermeyin. Bu zamanlarda fantezi kurabilir ve bir süre için kendi kendinizde kaybolabilirsiniz. Partnerinizin zevk almasından kendinizi sorumlu hissetmeyin, bu kendi deneyimimizi yaşamanızı engeller. Unutmayın ki, sizin deneyiminizden o da zevk alıyordur ve öteki anlarda o da kendi duyguları içinde kendini kaybedecektir. 

Daha Sonra 

Seanslarınızı takip eden ilişki sonrası sevişmeler oldukça önemlidir. Bu sırada nelerin olduğu çeşitlilik gösterir ve orgazm olup olmadığınıza ya da ruhsal durumunuza bağlıdır. Bazen vibratörle ya da elle uyarılarak orgazm yaşadıktan sonra bir süre geri çekilip sevişmenin duygusal yönünün keyfini çıkarmak isteyebilirsiniz. Eğer kadın iki kez orgazm olabiliyorsa, erkek ilişkiden sonra ikinci bir orgazm sağlamak için kadına elle ya da oral yolla ek bir uyarıcı sağlayabilir. 

Genelde, yalnızca kucaklaşmak, konuşmak ya da uyumadan önce sessizce uzanıp birbirinize dokunmak isteyebilirsiniz. Bu süre içinde partnerinizin ruh haline karşı duyarlı olmayı deneyin. Kinci duygular ilişkiden sonra partnerlerden birinin hevesinin kırılmasına ve hemen uyumasına neden olabilir. Partnerinizin nelerden hoşlandığını bulun, böylece bu süreyi sevişmenin bir parçası olarak paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yusuf Ziya Arpacık

Yusuf Ziya Arpacık 1 Mayıs 1958 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. Çocukluk yılları zor tabiat şartlarıyla mücadele içerisinde geçti. Gençlik döneminde ise, 1980 öncesinde fırtınalı savaş günlerinin tam orta yerinde bulmuştu kendisini. İstanbul Üniversitesinde Tarih ilmi tahsil ederken 13 Şubat 1978 de hapse düştü. Sürgünden sürgüne yollandığı zindanlardan defalarca kaçmaya teşebbüs etmesine rağmen, Sağmalcılar ve Yozgat cezaevinden olmak üzere iki sefer firara muvaffak oldu… Tamamı yaklaşık on yıl olan hapis hayatının beş yılını hücrelerde geçirmek zorunda bırakılmış, kitaplar vasıtası ile ve kendi kendine yabancı dil öğrenirken, cezaevlerindeki ecnebi tutuklularla da bu lisanların pratiğini yapabilmiştir.. Hapishaneden çıkınca da ‘nerede kalmıştık?’ diyerek dış dünyada ki mücadelesine kaldığı yerden tekrar başlayıp, 1992 yılında Karabağ savaşında kardeşlerine yardım için Kafkaslara koşmuş ve devamı itibarı ile bir çok ülkede Türk düşmanlarına karşı ‘fiziki etkinlikler’ organize etmiş

arkası gelmez dertlerimin

arkası gelmez dertlerimin G                                     D   ) Arkasi gelmez dertlerimin biktim illallah ) 2 Em            Bm              C          Bm  ) Biri biterken öteki de baslar vermesin Allah ) 2    ( Bm                         C           Bm  )    ( Böyle gelmis böyle gidecek korkarim vallah ) 2 A (    ( Em         Bm         C        Bm  )    ( Yok mu çaresi dostlar fesüpanallah ) 2 G                              D   ) Alemin keyfi yerinde yine masallah ) 2 Em              Bm          C          Bm  ) Bize de bir gün kader güler güler insallah ) 2

Araba Markaları ve Üreticileri

Alfa Romeo Hikaye, geçen her Alfa Romeo'nun önünde şapka çıkartan Henry Ford'tan başlayıp Alfaları geçtiği yarışlarda Enzo Ferrari'nin bir çocuk gibi ağlamasına kadar uzanır. Motorl.. http://www.alfaromeo.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri Audi Audi, ayrıcalıklı otomobiller -teknolojik mükemmellikle donatılmış, güzel, sofistikte makineler- üreten bir firma. Bizim başarımız, müşterilerimizin isteklerini, yaptığım.. http://www.audi.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri BMC  Türkiye'nin en büyük ticari araç üreticilerinden BMC, 1964 yılında İzmir'de kuruldu. İlk yıllarda Austin ve Morris markalı ticari araçları üretti. Kamyon, kamyonet, trak.. http://www.bmc.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri BMW Hedeflerini gerçekleştirmek için otomotiv endüstrisinde eşi olmayan gücünü verimli bir şekilde kullanan BMW Group, araştırma ve geliştirmeden satış ve pazarlamaya kadar t.. http://www.bmw.com.tr  - Araba Markaları ve Üreticileri Bugatti